DANIA MIĘSNE

Appetita - Uwodzi Aromatem

Żeberka grillowane
- kruche i soczyste mięso z rusztu!

Składniki: 

- 1 kg żeberek wieprzowych
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- łyżka musztardy (np. Sarepskiej)
- łyżka przecieru pomidorowego
- łyżka papryki ostrej Appetita
- pieprz czarny Appetita
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- sól

Przygotowanie: 

Marynata: drobno posiekany czosnek, cebulę i paprykę ostrą połączyć z sosem sojowym, olejem, musztardą oraz przecierem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Umyte żeberka natrzeć marynatą, włożyć do naczynia, przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Zamarynowane żeberka grillować przez ok. 15 minut z każdej strony.