DANIA MIĘSNE

Appetita - Uwodzi Aromatem

Cielęcina na ostro,
czyli Meksyk na talerzu

Składniki

- 40 dag chudej cielęciny
- 2 żółte papryki
- 3 pomidory
- cebula
- mała puszka kukurydzy
- seler naciowy
- 2 marchewki
- przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej Appetita
- oliwa z oliwek
- sól

Przygotowanie:

Pokrojoną w piórka cebulę wraz z pokrojoną w słupki marchewką podsmażyć przez 3 minuty na rozgrzanej patelni. Dodać pokrojone na średnie kawałki: cielęcinę, papryki i seler naciowy, wymieszać z kukurydzą oraz doprawić przyprawą kuchni meksykańskiej. Smażyć do miękkości. Następnie dodać wyparzone i pozbawione skórki pomidory. Całość dusić przez ok. 10 minut.

Serwować z ryżem.